Over Luisteravonturen

Legendarische verhalen vormen de basis voor de beste avonturen. Als sinds de oertijd vertellen en luisteren mensen naar verhalen. Verhalen over monsters, goden en veldslagen gingen erin als zoete koe. Deze verhalen werden vertelt zonder dat er echt beeld aan te pas kwam. Jij moest het als luisteraar zelf verzinnen. 

Later kwamen hier allemaal elementen bij en zo werd de hoorspel ontwikkeld. Meerdere acteurs vertelde live een verhaal, terwijl een geluidenmaker zorgde voor bijpassende geluiden. Mensen bleven thuis voor deze hoorspelen. Één hoorspel, War of the world, leek zo echt dat mensen dachten dat er ruimtewezens op de aarde waren geland. 

Toen werd de televisie uitgevonden en werd er steeds vaker gefocust op beeld. Onze eigen fantasie werd niet langer meer geprikkeld, maar onderzoek heeft aangetoond dat kinderen creatiever reageren op luisterverhalen dan verhalen die op televisie te zien zijn. 

Daarom zijn wij de luisteravonturen begonnen: Stoere avonturen, bekende sprookjes, oude legendes en nieuwe verhalen worden energiek vertelt met veel humor, spannende geluiden en grappige personages. 

Wacht dus niet langer:  “Leg alles aan de kant, sluit je ogen & ga mee op avontuur.”

Avonturen beluisteren?

Apple Podcast
(voor iPhone / Apple):

Zoek op Apple Podcasts op je telefoon. Installeer. Zoek in deze app op Luisteravonturen via het zoekveld rechtsboven. In het resultatenoverzicht klik je op Luisteravonturen. Je bent nu op de podcastpagina van Luisteravonturen. Klik hier op ABONNEER. De nieuwste afleveringen worden nu automatisch gedownload.

 

Sticher
(Android en andere telefoons):

Download de app in de Google Play Store. Als je voor het eerst inlogt, vraagt de app naar je interesses. Verder kun je op categorieën zoeken bij ‘browse shows’. Bij ‘international’ staan ook de Nederlandse podcasts. Zoek op ‘Luisteravonturen’. Voeg Luisteravonturen toe met het plusje bovenin om de nieuwste afleveringen te ontvangen.

 

Spotify
(voor iPhone / Apple en Android):

Open de Spotify app en ga naar ‘bibliotheek’. Onderaan het lijstje met dingen als ‘afspeellijsten’ en ‘artiesten’ staat ‘podcasts’. Klik hier op en zoek op de Luisteravonturen. Let op! Spotify moet in de online modus staan om een show uit te zoeken.

Contact met ons

Wij vinden het altijd leuk om berichtjes te krijgen. Misschien heb jij wel een idee wat het volgende avontuur wordt, welk avontuur jij het leukste vond of misschien wil je wel iets heel anders zeggen.

Vul het formulier hiernaast in en we zo snel mogelijk te reageren.

Weet jij dat we ook te vinden zijn op Facebook, Pintrest & Instagram

Pers:
Stuur een mailtje naar dit adres

Stuur ons een gezellig berichtje